Azzal foglalkozom, ami a jelenben van.

Nem instant megoldásokat keresek, hanem a jelent térképezem fel, arra koncentrálok, ami megjelenik az „itt-és-most”-ban. Elemzések és interpretációk helyett a megélt élményekből, a nyilvánvaló tényekből indulok ki. Azt tükrözöm vissza, arra adok visszajelzést, ami a jelenben történik. Különböző eszközök és módszerek segítségével az „itt-és-most”-ban vizsgálom az előtérbe kerülő érzéseket, gondolatokat, szükségleteket.

Célom az egyéni tudatosság fejlesztése.

A fejlődés és a változás alapja önmagunk jobb megismerése. Az általam vezetett ülések arra inspirálják klienseimet, hogy kíváncsiak legyenek önmagukra, fedezzenek fel újabb és újabb elemeket a működésükben és mondjanak búcsút azoknak a címkéknek, amiket mások vagy saját maguk magukra aggattak. Vegyék észre igényeiket, szükségleteket, vágyaikat és tanulják meg kifejezni őket. Terapeutaként / coachként abban támogatom a klienst, hogy minél több mindent vegyen észre magából és a körülötte zajló történésekből.

A folyamat eredménye

A kliens felszabadultabbá válik, rég elfeledett energiáit találja meg újra. Erőteljesebben kapcsolódik a jelenhez, jobban tudatában van saját igényeinek, szükségleteinek és jobban ki is meri fejezni őket. A külső elvárásoknak való túlzott megfelelés helyett erősödik az egyén saját hangja, fejlődik képessége arra, hogy egyszerre figyeljen önmagára és a másikra, illetve a nehéz helyzetekben is önmaga maradjon. Növekszik a felelősségvállalás képessége és ezáltal könnyebbé válik az egyéni problémamegoldás. Teljesebb, színesebb, kreatívabb, bátrabb életet tud élni.